Bejelentés24ó. OTTHONÁPOLÁS, IDŐSGONDOZÁS- vidéken is
Az emberi létezés egyetlen célja, a másokkal való szeretetteljes törődés

MENÜ

Az egyedül élő, vagy a 80 év feletti idősekre nagyobb odafigyelés szükségeltetikAz öregedéssel, vele járó természetes testi és lelki változások történnek, ezek pedig kihatnak az idős emberek mindennapjaira.

Az időskorúak változásai.

- Változás a gondolkodásukban is, lelassulás,
- Előfordulhat figyelem romlás, feledékenység,
- Rövidtávú memória zavarok jelentkezhetnek.
- Különböző hangulati zavarok, ingerlékenység, sírás,
- Látás, hallás, beszédkészség romlása,
- Mozgászavarok: elesések, nehéz járás, 
- Egyéb szervi, testi panaszok: deformitás, fájdalom, fáradtság,
- Étkezési szokásának változása,
- Az alvás minőségének és mennyiségi változásai. Felborult alvásritmus, stb.

 

Eldeformálódott, fájdalmas izületek miatt, fogni sem képes, gondozásra szoruló beteg.

 

Az időseknek mindenféle félelmeik lehetnek.


- Különböző valós és képzelt félelmeik lehetnek.
- Az öregedéssel járó tünetek, testi panaszok megélése komoly félelmet válthat ki.
- A magánytól, a magárahagyottságtól való félelem,
- Félhet a szociális otthoni elhelyezéstől, félhet kórháztól és akár idegenektől is.

- A környezetében, a családban történt haláleset fel nem dolgozása miatt lehetnek szorongásai, félelmei,
- Halálfélelmei is lehetnek időseknek,
- Felesleges aggodalmai lehetnek,
- Előfordulhatnak a legkülönbözőbb képzelgések: idegenek bejárkálnak a lakásába, ezt- azt már el is vittek, vagy éppen meg akarják lopni, stb.
- Mániákus cselekvéseik lehetnek: pakolás, rendezgetés, hazamenni akarás, "elindulás", kóborlás.
- Ingadozó megnyilvánulások előfordulhatnak. Nyugodt, higgadt a magatartás, de előfordulhat, hogy akaratos, dacos, indulatos, vagy időnként kötekedő, provokáló viselkedést tanúsíthat. Súlyos esetben agresszivitás.

 

 

Az egyedül élő, önmagát még valamennyire ellátni tudó idős embereket számtalan veszély fenyegetheti az otthonában ha magára hagyottan tölti a mindennapjait, ha a teljes felügyelete nincs biztosítva. ...

Az időseknek sokszor nincs éhség és szomjúságérzetük, ezért eszükbe sem jut enni - inni és akár napokig is elvannak pár falattal, néhány korty innivalóval. A kiszáradás és az ebből adódó  további súlyos következmények, mint pl. a keringés összeomlás, akár rövid idő alatt is bekövetkezhet, főleg nyáron.

A véletlen elesésből eredő combcsont, vagy más csonttörések és egyéb szövődmények.

 

Az elesés egy nagyon komoly egészségügyi veszélyt jelent az idős, egyedül élő emberekre nézve.Az időskori traumák 98%-a az elesés következményeiből adódnak.

Néhány esetben pedig a gyakori elesés már az Alzheimer-kór, vagy a különböző demencia típusok korai stádiumának a jelei is lehet, érdemes komolyan venni és jobban odafigyelni ha az idős hozzátartozó már többször elesett!


Időskorúaknál a feledékenység,  demencia, vagy Alzheimer-kór szintén elég sűrűn előforduló jelenség ami a 65-70 év feletti korosztályt már érintheti.

Sokszor már nem tudják a gyógyszereiket pontosan adagolni, esetleg elfelejtik bevenni azt, vagy nem egy esetben össze - vissza szedi, kedvére! Ha egy cukorbeteg elfeledkezik beadni  magának az életmentő inzulin injekcióját, ezzel máris életveszélyes helyzetbe kerülhet.

 


 


Természetesen mindig egyedi és teljesen a személyére szabott a beteg otthonápolása, az idős gondozása. Kiegyensúlyozott és harmonikus mindennapok, a jó közérzetének a biztosítása   számára.

 

Sok beszélgetés, beszéltetés, meghallgatás, odafigyelés, pozitív gondolatokkal való támogatás, a frusztráltság, a gátlások, betegség-félelmek feloldása, lehetőségek szerinti kedvébe-járás és lelki megerősítés. Amely mindez nagyban segíti őt a gyorsabb gyógyulásában, lelki egyensúlyának visszanyerésében, vagy a betegsége elfogadásában, vagy a betegséggel való együtt élni tudásában.

 

Amikor sokkal nagyobb odafigyelésre, vagy 24 órás felügyeletre lehet szüksége az idős embernek:- A 80 év feletti idősekre sokkal nagyobb odafigyelés és felügyelet szükséges.
- Az egyedül élőkre pedig még inkább.
- Depressziós, szorongó hajlamú.
- Szinte mindent elutasító.
- Érdektelenné váló lett.
- Elhanyagolja magát és a környezetét.
- Testi, vagy mentális problémái vannak.
- Közeli hozzátartozóját veszítette el, gyászol.
- Inkontinenciában szenved.
- A testi higiéniáját elhanyagolja.
- Már többször elesett.
- Érzelmi kitörései vannak. Hangulati ingadozások. Kritizáló.
- Ha az állapotában változás történik. Fogyott, vagy kiszáradás veszélyezteti.
- A hozzátartozóival szemben elégedetlenkedő, kötekedő magatartást tanúsít.
- Már nem a korábbi napi rutin szerint éli az életét.
- Képes lenne a nappalt átaludni, éjjel pedig fent van, vagy bolyong.
- Nem tudja elfogadni az öregséget.
- Nem nyugszik bele a változásba.
- Érzelmi zsaroló, esetleg manipulálni próbáló.
- Feleslegesség érzetet fejez ki nyíltan, vagy célzottan.
- Öngyilkossági célzatú megjegyzést tesz.

 

 

Kérem hívjon bizalommal! Minden  felmerülő kérdését megválaszolom, részletesen tájékoztatom, és megbeszéljük a részleteket!

Telefon. 06-30-463-6404

 

 


Hozzátatozók véleménye a idősgondozói munkámról, rólam:

 

"Nagyon köszönjük mindazt a sok szeretetet és gondos otthonápolást, amit szeretett Édesanyám, Mamánk, 24 órás itthoni gondozásában nyújtottál. Mindig, minden rendben volt! Köszönjük, hogy az utolsó percekig tartottad bennünk a lelket, amíg el nem jött az a pillanat, hogy Ő elhagyott bennünket! Sajnos a mai rohanó, anyagias világban nem sok ember tanúsít ilyen szeretetteljes segítségnyújtást, amit Te megtettél értünk, ami családunkért, amíg drága Édesanyám, Mamánk mellett teljesítettél elhivatott szolgálatot. Kovácsné Erikát szeretettel ajánlom, minden kedves családnak! "

Oldalné Juli és lányai: Julika és Annamária

 

"Erika! Köszönjük, hogy az elmúlt 3 hónapban végig számíthattunk Rád, hogy az otthonápolásod biztonságában tudhattuk édesanyát Melletted. Talán ez a legfontosabb, amit kiemelek az ottléted idejéből, a biztonság tudata. Egy ilyen idősgondozás mindig és nagyban függ a gondozottól is. Az idős ember bármennyire kiszolgáltatott, nehezen viseli megváltozott helyzetét. Kell a segítség a családnak, s Te ezt megadtad. Kell a határozottság is, mert, mint kisgyerek az idős szülő is már dacos, akaratos, már nem tudja felmérni, mit szabad, mit nem, mivel árthat magának. Terelni, vezetni, szabályozni kell, hogy az állapota ne romoljon. Édesanyám  szinte járni nem tudott, amikor a kórházból hazajött, s 3 hónap után egy bottal, de néha anélkül is közlekedett a lakásban. Kívánjuk, hogy sok idős embernek, s családjának tudj még segíteni!"

Siposné Sztankora Julianna

 

 

 

Kedves Család!

 

Töltse teljesen tehermentesített nyugalomban a mindennapjait, miközben egy szeretetteljes törődést, idősgondozást, gondoskodást, ellátást és biztonságot nyújtok az idős szerettének!


Kovácsné Erika 

 

 

<<< Visszalépek az otthonápolás főoldalra.

 

 


 

/Az itt található reklámok, hirdetések, felugró ablakok, nem a honlapomhoz tartoznak!!/

Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!